И този Кирчо ви беше премиер!








И този Кирчо ви беше министър и премиер! Към този човек може да изпитваме само съчувствие като към човек с общо разстройство. Наистина как на тази възраст не е успял да събере минимум умения за смислена реч, eлементарно познание и опит, които все пак се натрупват още през етапа на началното училище. Как никой не го е научил, че съществуват стандарти за медийно поведение и за публично говорене, когато си в ролята все още на премиер.


О, ужас! Поставял петица на управлението… Човекът живее в паралелния свят на въображението си (доколкото му го позволява). А лъжите и спекулативните му „заключения“ го хвърлят единствено в дълбоката яма на некомпетентността му. Представям си, слушайки го, какви коментари предизвиква това интервю у политически грамотните и образовани граждани и у експертите по държавно управление.


Подобни нагласени интервюта са не само срам за българската журналистика, която става съучастник в пропагандирането на политическа и държавническа неграмотност, но те са вредни и за политическото съзнание на българските граждани, които си формират погрешни представи за демократичните стандарти. Един премиер в оставка нагло говори как щял да сменя прокуратурата, ВСС… Той няма никаква представа как функционират властите в условията на демокрацията.


Това, което Би Ти Ви направи с това интервю, докато водещата мълчаливо изслушваше врелите-некипели на този човечец, е опасно за демокрацията и за правовата държава. Според мен това интервю е хибридка срещу демокрацията и правовата държава. Фантазиите му трябва да бъдат лекувани.

Коментари

Популярни публикации от този блог

КИТАЙ СЕ ИЗВИНИ НА СВЕТА: СЪЖАЛЯВАМЕ, НО ТАКОВА НЕЩО КОРОНАВИРУС НЯМА! БЯХМЕ ПРИНУДЕНИ ДА ИЗМИСЛИМ НОВИНАТА

Путин забранява на българите да влизат в Русия

Божков: Бях в Сърбия видях се със Сретан! Пеевски му се канят много хора, моят ред не знам дали ще дойде