Петков потвърди: Съжалявам, връщаме мандата







Премиерът в оставка Кирил Петков потвърди от Гърция, че Асен Василев ще върне мандата неизпълнен на президента Румен Радев следобед. 


По думите му, факт е, че "Промяната" не е успяла да събере нужните 121 гласа за подкрепа на проектокабинета на Василев. Попитан дали е готов да подкрепи кабинет от трети мандат, Петков отсече, че е готов за преговори. "Толкова е важно България да има правителство", предупреди той. 


„Към този момент мисля, че мандатът ще бъде върнат, за съжаление, без да имаме подкрепата от 121 депутати. Нямаше 121 човека, които да кажат "не" на задкулисието, въпреки многото ни опити", коментира Петков.

От думите му стана ясно, че все пак таи надежда до 17,00 часа съвестта и отговорността на депутатите от ИТН да надделее и все пак Василев да събере нужната подкрепа. 

И изрази явно недоволство от факта, че главният прокурор Иван Гешев остава на поста си след вчерашното гласуване на ВСС. "Въпросът е дали искаме да видим България без всички задкулисни играчи или искаме нормална държава", каза той.


Петков е на мнение, че стигне ли се до предсрочни избори, те ще са свеообразен референдум "За или против мафията". 

Очаквайте подробности!

Коментари

Популярни публикации от този блог

КИТАЙ СЕ ИЗВИНИ НА СВЕТА: СЪЖАЛЯВАМЕ, НО ТАКОВА НЕЩО КОРОНАВИРУС НЯМА! БЯХМЕ ПРИНУДЕНИ ДА ИЗМИСЛИМ НОВИНАТА

Путин забранява на българите да влизат в Русия

Божков: Бях в Сърбия видях се със Сретан! Пеевски му се канят много хора, моят ред не знам дали ще дойде