ПРОМЯНА ЛИ? "Трейс" на Герб, строи метрото до "Арена Армеец" за 525 млн.








Придобилата скандална слава покрай управлението на ГЕРБ, "Трейс груп холд" ще строи 4 станции от бъдещото метро от центъра до "Слатина", а "Монолит София" - останалите две до "Арена Армеец". Това става известно от решението за избор на изпълнител на оценителната комисия, обявено на сайта на Агенцията за обществени поръчки.


Метротунелът между тях пък ще се пробива от консорциум на турската "Доуш иншаат ве тиджарет", "Ултрастрой" и "Виа конструкт". За доставката на метровлаковете пък е избрана "Сименс".


Новото метро към "Арена Армеец" ще струва общо 525 млн. лв. без ДДС, които ще дойдат от държавата, както и от общината, която взе заем за финансирането на участъка. Избраните фирми са предложили най-ниските цени за строителство от останалите кандидати, което вероятно е навело везните в полза на избора им - получили са и максимален брой точки на офертите си.


Изборът на изпълнителите за слатинското метро може да се обжалва в двуседмичен срок и това да забави строителството.


"Нека изчакаме подписването на договорите, но ако бъдем оптимисти и няма забавяния, изпълнението може да започне през есента на тази година. Заложили сме го да е напълно готово през 2026 г.", коментира изпълнителният директор на "Метрополитен" Стоян Братоев.

Коментари

Популярни публикации от този блог

КИТАЙ СЕ ИЗВИНИ НА СВЕТА: СЪЖАЛЯВАМЕ, НО ТАКОВА НЕЩО КОРОНАВИРУС НЯМА! БЯХМЕ ПРИНУДЕНИ ДА ИЗМИСЛИМ НОВИНАТА

Путин забранява на българите да влизат в Русия

Божков: Бях в Сърбия видях се със Сретан! Пеевски му се канят много хора, моят ред не знам дали ще дойде