Подкупът вече е 5 милиона лева за депутат





На отцепниците от партията на Слави Трифонов са предлагани суми в порядъка на 1 милион лева, за да минат в отбора на „Продължаваме промяната”. Човекът, на когото е била поверена вербовката обаче, не е Радостин Василев, а Иво Атанасов. Именно той е убеждавал останалите народни представители да си тръгнат от ИТН и да подкрепят правителството.



 


Първоначално за каузата са били спечели около 16 депутати, научи „Уикенд”. Впоследстие обаче бройката им намалява до 5 души. Някои са били „вразумени” чрез изнудване, други – със заплахи, а трети просто се уплашили. Във всеки един момент обаче към отцепниците може да се присъединят и нови хора, тъй като мизата за гласовете вече е скочила чувствително и удря 5 милиона лева, твърди наш източник.



Според мълвата, за да се проведе операцията, миналата седмица на Радостин Василев са предоставени 7 милиона лева. Не е ясно кой е осигурил сумата, както и как е предадена. Самият Руди Гела, както е известен министъра на спорта, в интервю пред Би Ти Ви се изтърва, че премиера Кирил Петков е посетил апартамента му миналата събота, връщайки се с Лена Бориславова от Солун, за да се види с депутатите – отцепници.

Коментари

Популярни публикации от този блог

КИТАЙ СЕ ИЗВИНИ НА СВЕТА: СЪЖАЛЯВАМЕ, НО ТАКОВА НЕЩО КОРОНАВИРУС НЯМА! БЯХМЕ ПРИНУДЕНИ ДА ИЗМИСЛИМ НОВИНАТА

Путин забранява на българите да влизат в Русия

Божков: Бях в Сърбия видях се със Сретан! Пеевски му се канят много хора, моят ред не знам дали ще дойде