Пада ли правителството? ДеБъ токущо подкрепиха атаката на Слави срещу Кирил Петков









Беше очаквано, че ще има нови компенсации за цените на електроенергията, тъй като те продължават да са високи. Но колко дългосрочни могат да бъдат компенсациите, е друг въпрос. Това коментира Владислав Панев от „Демократична България“ в „Още от деня“.


Ако има претенции за компенсации в дългосрочен план, те трябва да бъдат свързани с ангажимент от страна на частния бизнес в посока на енергийна независимост на държавата, домакинствата и бизнеса. Ние можем да отприщим частни инвестиции за милиарди левове, ако направим това, допълни той.



 

Панев съобщи, че днес е бил крайният срок за предложение между първо и второ четене на Закона за инвестициите във ВЕИ-та. По думите му до един месец това ще бъда факт и ще доведе до облекчение на процедурите за инсталиране на ВЕИ мощности за собствена употреба – без субсидии.


По повод протеста на превозвачите на 18 май Панев коментира:



Обсъждаме мерки в коалицията, включително прословутите 25 ст. на литър гориво отстъпка в рамките на 50 литра месечно. Това са мерки, които ще облекчат превозвачите.


Според него има проблеми в коалицията.


Факт е, че е нужен повече диалог в рамките на коалицията – за това е прав Слави Трифонов, смята Панев.


Той добави, че текат бавно реформите и поради това миналата седмица от ДБ са „били камбаната“, за може не просто да се компенсира бизнесът и домакинствата, а да бъдат стимулирани да инвестират.

Коментари

Популярни публикации от този блог

КИТАЙ СЕ ИЗВИНИ НА СВЕТА: СЪЖАЛЯВАМЕ, НО ТАКОВА НЕЩО КОРОНАВИРУС НЯМА! БЯХМЕ ПРИНУДЕНИ ДА ИЗМИСЛИМ НОВИНАТА

Путин забранява на българите да влизат в Русия

Божков: Бях в Сърбия видях се със Сретан! Пеевски му се канят много хора, моят ред не знам дали ще дойде