Изумително ВИДЕО: Украински бойци носят на ръце граничен стълб, за да се снимат с него и обявят, че са стигнали руската граница








Украинските военни съобщиха в понеделник за голям успех - пробив с бой до руската граница в Харковска област. Всъщност случката се оказва доста по-различна, пише Readovka.news. 

Историята с настъплението на група военнослужещи от териториалната отбрана на Въоръжените сили на Украйна до руско-украинската граница в Харковска област беше широко отразена в украинските телеграм канали и публични страници.

Твърди се, че бойците са си пробили до границата с боеве. Съобщава се, че пробивът е организиран от бойци от 227-ми батальон на 127-ма бригада на териториалната отбрана. Те записаха видео съобщение до президента Зеленски и докладваха за успеха си.

"Пан президент и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна, докладвам: 227-и батальон от териториалната отбрана достигна границата с Руската федерация. Дойдохме, пан президент, тук сме", обърна се един от бойците към украинския президент. А по-късно той им благодари.


По-късно обаче се оказа, че историята за „героичния пробив“, популяризирана от украинските медии, е просто евтина продукция. В мрежата се появи пълната версия на видеото, от която се вижда, че украинските военни сами изнасят на ръце граничен стълб в полето и се снимат с него.

"Театралната сценка е впечатляваща, а скоростта с която групата войници действа привнася и допълнителен хумор. Отне им само около 20 секунди", отбелязват коментиращи в мрежата.

Коментари

Популярни публикации от този блог

КИТАЙ СЕ ИЗВИНИ НА СВЕТА: СЪЖАЛЯВАМЕ, НО ТАКОВА НЕЩО КОРОНАВИРУС НЯМА! БЯХМЕ ПРИНУДЕНИ ДА ИЗМИСЛИМ НОВИНАТА

Путин забранява на българите да влизат в Русия

Божков: Бях в Сърбия видях се със Сретан! Пеевски му се канят много хора, моят ред не знам дали ще дойде