Кирил Петков обясни, че ако 2 милиона украинци се заселят в България страната ни ще избегне демографската катастрофа









Кирил Петков цитираме:

" Ако в България заради войната в Украйна се заселят завинаги 2 милиона украинци, то ние определено ще избегнем демографската катастрофа и след няколко години тези днес невръстни деца ще могат да се влеят на пазара на труда. Трябва да мислим и в тази насока, как да приобщим украинците, как да им помогнем да останат тук завинаги, защото в тях виждам спасението за българската държава. 

Войната ни показа, че никой не е застрахован от това Русия да го нападне, самият аз в момента съм под натиск от страна на Русия и лично Путин, които искат да ни свалят от власт, защото виждат, че вече в България има политици, които преди всичко мислят за българският интерес. Това не се харесва на Русия, именно това се случи и в Украйна, където политици като Зеленски ясно казаха, че няма да служат на никой и ще търсят партньорства, само с истински демократични съюзи като този в Европа и този на НАТО. 

Днес нашите партньори от Украйна имат нужда от помощта ни като нация, затова е добре да мислим и за в бъдеще, защото вече е явно, че войната се проточва и много бежанци няма да има къде да се завърнат, затова да отворим широко вратата наречена България и да ги поканим да се установят завинаги ако искат тук в България, където ще имаме взаимен интерес да работим и живеем заедно като една нация." 

Кирил Петков е направил днес това изказване пред членове на "Продължаваме Промяната" в София на извънредна среща, която сам той е организирал, за да се обсъдят възможностите за украинските бежанци след 31 май в България, денят в който трябва да напуснат хотелите по морето.


Коментари

Популярни публикации от този блог

КИТАЙ СЕ ИЗВИНИ НА СВЕТА: СЪЖАЛЯВАМЕ, НО ТАКОВА НЕЩО КОРОНАВИРУС НЯМА! БЯХМЕ ПРИНУДЕНИ ДА ИЗМИСЛИМ НОВИНАТА

Путин забранява на българите да влизат в Русия

Божков: Бях в Сърбия видях се със Сретан! Пеевски му се канят много хора, моят ред не знам дали ще дойде