Гръцките ЖП работници стачкуват! Отказват да превозват въоръжение за Украйна







Работниците на гръцката ЖП компания TrainOSE се вдигнаха на стачка и отказват да участват в превозването на бронетехника на САЩ и НАТО от гръцкото пристанище Александруполис до Румъния и Полша с цел нейната доставка на украинската граница.



 

Железничарите се обявиха против въвличането на Гърция в събитията в Украйна. В петък вечерта на главния площад в Атина се състоя многохиляден антивоенен митинг.



 

Железничарите в Гърция отказват да обслужват преводите на бронирана техника на САЩ от пристанището към границата с Украйна. Ръководството на компанията им оказва натиск, съобщават местните медии.



 

Вече около 2 седмици на сътрудниците на машинното отделение в Салоники се оказва натиск, за да отидат в пристанището в Александруполис… Когато никой не се съгласява да отиде доброволно, ръководството припомня задължения, позовавайки се на трудовите им говори, където е посочено, се „сътрудникът може да се отправи някъде в съответствие с потребностите на компанията.


По-късно в ситуацията се намесиха профсъюзите в Салоники и приеха резолюция с искания да не се задейства гръцката железопътна мрежа за превоз на военна техника и да се прекратят заплахите срещу работниците, които са против военните доставки.

Коментари

Популярни публикации от този блог

КИТАЙ СЕ ИЗВИНИ НА СВЕТА: СЪЖАЛЯВАМЕ, НО ТАКОВА НЕЩО КОРОНАВИРУС НЯМА! БЯХМЕ ПРИНУДЕНИ ДА ИЗМИСЛИМ НОВИНАТА

Путин забранява на българите да влизат в Русия

Божков: Бях в Сърбия видях се със Сретан! Пеевски му се канят много хора, моят ред не знам дали ще дойде