Асен Василев призна, че правителствата се правят в американското посолство, а не в българския парламент








Асен Василев отвори Кутията на Пандора: правителствата се стъкмяват в посолството на САЩ! ГЕРБ унизени като връзкарите на Козяк. Конфликтът ПП – Херо Мустафа се изостря


По йезуитски коварно изказване на Асен Василев от снощи: разни посолства натискат коалиционните ни партньори да вземем ГЕРБ в нова управляваща коалиция, но ние не се поддаваме на посолства и няма да преговаряме с ГЕРБ, докато съдебната система не разчисти лидерите им!


С един куршум – два заека. Унизява хем ГЕРБ, които са едва ли не “връзкари” и драпат да влязат във властта по “втория начин”, хем коалиционните си партньори, които са маши на чужди посолства, откъдето им суфлират какви да са политическите им ходове!


Преведено, изказването на Василев означава следното. Американското посолство бабува на ново правителство от “евроатлантически тип” с участието на ГЕРБ и натиска ДБ, БСП и ИТН да приемат. За премиер обаче лансират не Асен Василев или Кирил Петков, а Никола Минчев, когото мейнстриймът успя да опакова като “консенсусна фигура”.




Василев и Петков обаче са достатъчно себични, за да приемат друг освен себе си.


И не просто себични – те са направо бесни на “Козяк” и отиващата си Херо Мустафа, която ги е отписала от сметките и залага на нови играчи.

Кирил Петков е стигнал дотам да праща сигнали срещу посланик Мустафа до Държавния департамент на САЩ.


По-мъдрият Асен Василев обаче не прибягва до доноси, а се опитва да превърне пасива в актив. Той публично разобличава конспирацията на посолството, за да се изкара “независим политик”. И да се отърси от мантрата “марионетка на чужди легации и интереси”.


Малцина, разбира се, хващат вяра. Ноторно известно е, че цялото лабораторно построение “Продължаваме промяната” е заченато от мозъчния тръст на “Козяк”. Допреди няколко месеца Херо Мустафа не излизаше от кабинетите на Петков и Василев, а стигна чак и до този на Спецов.


Сега от ППитата опитват да се еманципират от “родителката си”, защото вече са възневидени от нея.

По същия начин се дистанцираха и от “баща си” Румен Радев.


Неблагодарни деца, но достатъчно нагли и повратливи, за да легитимират предателството си като принципност. С помощта на медийната пропаганда, която са успели да подчинят изцяло.

Отвъд семейните интриги и салонните игри репликата на Асен Василев е революционна. За първи път политик от подобен ранг признава, че правителствата се правят в чуждите посолства, а не в българския парламент. Василев отваря кутията на Пандора, демистифицира цялата политическа класа и “суверенния” й статут.


В сложно положение е поставен специално ГЕРБ. Засилва се усещането, че тази партия е зависима от капризите на американската дипломация у нас – ту я неглижират и обстракират (като през лятото на 2020 г.), ту звездата й пак изгрява, когато докаже, че е верен проводник на интересите на Белия дом (както го доказа по линия на Северна Македония и Русия).


Наративът на Борисов в последно време активира изцяло приоритетите на “евроатлантизма”, каквото и да означава тази изпразнена от съдържание абстракция, далечна на българския народ. Националните ценности сякаш остават на заден план. Из медии и социални мрежи пък спекулират, че лидерът на ГЕРБ е буквално изнудван с потенциални санкции, ако не следва стриктно “правилната линия”, зададена от Вашингтон.


Дали е така? Не е ли време ГЕРБ също да се “озъби” на колонизаторите и да демонстрира самостоятелност? Задаващите се предсрочни избори ще покажат какво мисли електоратът.

Коментари

Популярни публикации от този блог

КИТАЙ СЕ ИЗВИНИ НА СВЕТА: СЪЖАЛЯВАМЕ, НО ТАКОВА НЕЩО КОРОНАВИРУС НЯМА! БЯХМЕ ПРИНУДЕНИ ДА ИЗМИСЛИМ НОВИНАТА

Путин забранява на българите да влизат в Русия

Божков: Бях в Сърбия видях се със Сретан! Пеевски му се канят много хора, моят ред не знам дали ще дойде