Радев се обяви за строителството на втора джамия в София! Намига ли на ДПС...





 



Напълно подкрепям идеята да се построи втора джамия в София, коментира кандидатът за втори мандат в президентството Румен Радев

“В столицата ни вече има много повече мюсюлмани – както преселили се турци, така и мигранти. Не може на стотици хиляди с тази религия, само една джамия, и тя останало от преди няколко века. Трябва да се построи нова, модерна, голяма, и то на видно място в центъра на София”, добави той.

Според него, така ще демонстрираме “религиозна толерантност”, и можем да привлечем инвестиции от арабски шейхове.

“Знаете колко пари имат Саудитска Арабия и Кувейт. Трябва да се борим за тях, за да получим инвестиции и висок жизнен стандарт”, каза още Радев.

Това му изказване е последователно. Преди дни той обяви, че трябва да се сложи край на споровете около “турското робство”, и то да се изтръгне от учебниците, и дори от публичното говорене. Ако стане президент за втори път , напълно ще забрани да се коментира темите в медиите.

Сега на ред е джамията, около която вървят слухове още от времето на кабинета на ГЕРБ.

Радев явно последователно се стреми към избирателите на ДПС които в последните няколко седмици го ненавиждат затова, че нападна техният лидер на среща в президентството, и тези в Турция. Явно осъзнал, че без тези гласове няма шанс за втори мандат.  

Коментари

Популярни публикации от този блог

КИТАЙ СЕ ИЗВИНИ НА СВЕТА: СЪЖАЛЯВАМЕ, НО ТАКОВА НЕЩО КОРОНАВИРУС НЯМА! БЯХМЕ ПРИНУДЕНИ ДА ИЗМИСЛИМ НОВИНАТА

Путин забранява на българите да влизат в Русия

Божков: Бях в Сърбия видях се със Сретан! Пеевски му се канят много хора, моят ред не знам дали ще дойде